Pressmeddelanden 2021

12 december - Håll avstånd med hjälp av ny funktion i appen

Östgötatrafiken har lanserat en ny funktion som visar en prognos för hur många som förväntas vara ombord på olika avgångar. Kunder som söker sin resa i appen hittar informationen i form av symboler i anslutning till varje avgång.

Läs hela pressmeddelandet

11 november - Lägre pris utanför högtrafikstimmarna

Östgötatrafiken är först i Sverige med att införa tidsdifferentierad prissättning på stora delar av biljettsortimentet. Förändringen görs bland annat för att möta samhällsutvecklingen som pandemin medfört.

Läs hela pressmeddelandet

12 oktober - Snart i appen: Hur många är på bussen?

Östgötatrafiken utvecklar en funktion i appen som visar en prognos för hur många resenärer som förväntas vara ombord på olika avgångar.

Läs hela pressmeddelandet

28 september - Påstigning fram i bussen

När Folkhälsomyndigheten tar bort restriktionerna den 29 september blir
huvudregeln återigen att påstigning sker genom bussens framdörr.

Läs hela pressmeddelandet

16 september - Östgötatrafiken satsar på mobilt kundteam

För att snabbt få både gamla och nya resenärer att välja kollektivtrafiken framför bilen så snart restriktionerna släpper kommer Östgötatrafiken under hösten att ha ett mobilt team för kundtjänst som möter resenärer i hela länet.

Läs hela pressmeddelandet

20 augusti - Blippa – när du inte vet hur mycket du ska resa

Nu blir det ännu smidigare för dig som inte vet hur mycket du kommer att resa med kollektivtrafiken den närmaste tiden. Östgötatrafiken har tagit fram en ny tjänst med ett pristak för biljetter som köps genom att kunden blippar sitt betalkort i stadstrafiken.

Läs hela pressmeddelandet

4 februari - Rekord i punktlighet för Östgötapendeln

Svenskt rekord och nytt personbästa för Östgötapendeln. 2020 var ett omvälvande och utmanande år på många sätt. Men trots pandemi har Östgötapendeln rullat på med bättre punktlighet än någonsin.

I juli 2020 slogs det svenska rekordet för pendeltåg då 97,5 procent av turerna med Östgötapendeln var punktliga. Och för helåret är siffran rekordhöga 95,9 %.

Läs hela pressmeddelandet

28 januari - Nytt trafikföretag i landsbygdstrafiken

Östgötatrafikens upphandling av landsbygdstrafik i östra Östergötland har avslutats. Uppdraget som gäller åren 2022–2032 har tilldelats Mohlins Bussar AB.

Det betyder att ett nytt trafikföretag tar över ansvaret för landsbygdstrafiken i de östra delarna av länet.

Läs hela pressmeddelandet

12 januari - Nya rabatter för fler kundgrupper från 1 februari

Kollektivtrafiken subventioneras till nästan 60 procent av skattemedel. Utöver det beslutar politikerna om vilka kundgrupper i samhället som ska få rabatt på det ordinarie biljettpriset.

Läs hela pressmeddelandet

11 januari - Nu öppnas framdörrarna igen

I takt med att skyddsglas vid förarplatsen i bussarna installeras kommer
Östgötatrafikens kunder att kunna kliva på i alla dörrar. Först ut är stadstrafiken i Linköping där trafikföretaget Nobina har utrustat nästan halva sin fordonsflotta med skyddsglas redan från måndag 11 januari. Öppning av framdörrarna i resten av trafiken i länet kommer att ske löpande under januari–mars.

Läs hela pressmeddelandet