Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Extra information inför skolstarten hösten 2021

Här får du lite extra information inför skolstart.

Bra information och svar på många frågor finns på webbplatsen, i manualen för skolportalen samt i vår Resehandbok. Mer information finns på sidan För skolpersonal.

Beställningar av elevers kort och biljetter

De order som lagts i skolportalen kommer att börja behandlas och skickas ut av Strålfors den 12 augusti så att korten ska hinna fram till eleverna i tid till skolstart. Beställningar som läggs senare behandlas så snabbt som möjligt.

Vid skolstart

Kort som inte kan levereras till elev av olika anledningar skickas åter till den returadress som angavs vid beställning (skolans adress är förifylld så har du inte ändrat skickas korten dit). Om eleverna får problem med sitt kort ska de alltid vända sig till skolan för ytterligare information.

Eleverna får resa utan ett kort i fem dagar från skolstart. Inga skolelever ska då avvisas från våra fordon. Denna information skickas ut till alla trafikbolag.

Vecka 35 och framåt

Grundskoleelev får åka med utan biljett, men ska upplysas om att kortet måste tas med i fortsättningen. Gymnasieelev har samma resevillkor som övriga kunder vilket bland annat innebär att de vid resa med Östgötatrafiken ska ha giltig biljett. Saknas biljett behöver eleven eller skolan köpa ny på annat sätt.

Obs! Inga intyg eller liknande från skolan gäller som biljett.

Ogiltig biljett

Läsårsbiljett eller årsbiljett på kort utan namn och födelsenummer är inte giltig. Eleven riskerar då att få tilläggsavgift vid kontroll. Dessa kort omhändertas inte.

Gå vidare till skolportalen