Skapa din zon och köp biljett

Det finns två sätt att köpa biljett i appen. Det här alternativet passar förmodligen bäst för dig som köper en 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett alternativt för dig som vill köpa återkommande biljetter.

  1. iPhone: Klicka på biljettikonen längst ner på skärmen.
    Android: Klicka på "Biljetter" i menyn på startsidan. Symbolen för menyn är tre streck.
  2. Klicka på ”Välj ny biljett” för att välja vilka hållplatser du vill kunna resa till. Har du köpt biljett tidigare hittar du dessa här och kan göra ett nytt köp med samma upplägg.
  3. Fyll i namnet på de hållplatser du vill kunna resa till på den biljett du tänkt köpa. Tänk på att hela din resa måste äga rum inom den valda zonen. Har du byte vid en hållplats behöver därför även den hållplatsen finnas med i den köpta zonen. Klicka på ”Klar” när du är färdig med din zon.
  4. Välj vilken biljett du vill köpa.
  5. I nästa steg väljer du vem eller vilka som ska ingå i biljetten. Köper du en enkel- eller 24-timmarsbiljett för två eller fler personer får du rabatt på biljettpriset.
  6. Välj om du vill att biljetten ska aktiveras direkt vid köpet eller om du vill spara den för att aktivera den själv senare. OBS! Vill du aktivera den senare måste du komma ihåg att alltid aktivera din biljett innan du går ombord.
  7. Klicka på "Välj betalsätt" för att genomföra ditt köp. Du kan välja att betala med Swish, betalkort eller via faktura.

Påminnelse! Tänk på att även dina byten måste ske inom den zon du väljer. 

Ladda ner appen här

I Östgötatrafikens app har du koll på var din buss är. Här köper och hanterar du även dina biljetter. Mer om appen