Skapa din zon och köp biljett

Det finns flera sätt att köpa biljett i appen. Att skapa en zon på det här sättet passar förmodligen bäst för dig som köper en 30-dagars eller 365-dagarsbiljett.

  1. Klicka på biljettikonen längst ner på skärmen.
  2. Då får du tre alternativ. Du kan välja en biljett för en stadszon eller för hela länet. Du kan också skapa din zon genom att välja hållplatser. Har du köpt biljetter tidigare syns de under Senaste biljettköp och du kan välja att köpa en likadan biljett igen.
  3. Vill du skapa en zon som inte redan finns som alternativ klickar du på ”Välj hållplatser”.
  4. Fyll i namnet på de hållplatser du vill kunna resa mellan. Tänk på att hela din resa ska kunna ske inom zonen, har du ett byte behöver den hållplatsen också finnas med i zonen. Klicka på ”Klar” när du är färdig med din zon.
  5. Välj vilken biljett du vill köpa.
  6. I nästa steg väljer du vem eller vilka som ska ingå i biljetten. Köper du en enkel- eller 24-timmarsbiljett för två eller fler personer får du rabatt på biljettpriset.
  7. Välj antal biljetter.
  8. Klicka på "Välj betalsätt" för att genomföra ditt köp. Du kan välja att betala med Swish, betalkort eller via faktura.
  9. Välj sedan om du vill aktivera din biljett direkt, eller senare. OBS! Om du väljer att aktivera den senare behöver du komma ihåg att aktivera biljetten innan du går ombord.

Ladda ner appen här

I Östgötatrafikens app har du koll på var din buss är. Här köper och hanterar du även dina biljetter. Mer om appen