När isen lägger sig

Under vinterförhållanden körs trafiken med svävare och då får i första hand de som är folkbokförda på öarna i skärgården resa med oss. Anledningen är att svävarna har färre antal platser än båtarna och de boende måste kunna garanteras arbets- och skolpendling.

Om du är folkbokförd i skärgården och vill resa med svävare måste du ringa och registrera dig på 0771-71 10 20 genom att uppge ditt personnummer.

Är ni fler i familjen som vill utnyttja trafiken vintertid behöver samtliga lämna sina personnummer. Grundskolelever har förbokade platser för resor till och från skolan, men om en grundskolelev vill resa med svävartrafiken på sin fritid måste denne registrera sig hos oss.

Beställ senast klockan 17:00

När trafiken börjar köras med svävare kan både körtider och angöringsplatser ändras. Sista tid för bokning av resa är under denna period klockan 17:00 dagen före.

Det är skepparen som avgör när båtarna ska ersättas med svävare och som informerar dig som reser om detta. Redan beställda resor genomförs, även om du inte är registrerad hos oss.

Icke folkbokförda på öarna

Mellan klockan 17:00 och 18:00, dagen före, finns det möjlighet för icke folkbokförda på öarna att beställa resa i mån av plats.