Ny tidtabell 10 december

Söndag 10 december börjar en ny tidtabell att gälla. Den innehåller förändringar som bland annat berör Östgötapendeln, Linköping, Norrköping, Finspång och Mjölby.

Förändringarna tar hänsyn till såväl resmönster som de besparingskrav Region Östergötland, och därmed Östgötatrafiken, står inför. Här kan du läsa mer om förändringarna. Sök din resa i appen eller på webben på aktuellt datum för mer information om din resa.

Kortare trafikdygn i Norrköpings och Linköpings stadstrafik​

De sista avgångarna i Linköpings och Norrköpings stadstrafik måndag – torsdag samt söndag avgår klockan 24:00 (tidigare klockan 00:30).

Detta gäller avgångar från Söder Tull, Norrköping och Linköpings resecentrum. Undantag är några spårvagnsavgångar samt linje 13 från Loddby Allé, Norrköping.

Linköping

Linje 2 och 4

För att minska trängseln på linje 4, flyttas några avgångar på morgonen från linje 2 till 4.

Linje 14

Avgången från Aspnäset klockan 07:23 förlängs till Gamla Linköping.

Linje 50

Stannar även vid hållplats Hagalundsvägen.

Linje 243

Får en extra avgång från resecentrum klockan 07:52 för att minska trängseln på linje 13 mot Tallboda.

Norrköping

Linje 421

Ny linje som trafikerar Kolmårdens station – Åby, via Strandvägen. Anpassad för byte till och från linje 11 i Åby på vardagar.

Linje 482 

Ökat utbud på linjen.  

Östgötapendeln

  • Avgången från Norrköping vardag klockan 22:48, samt från Motala vardag 22:35 tas bort.
  • På söndag avgår Östgötapendeln en gång i timmen fram till klockan 12:00, därefter en gång i halvtimmen.
  • Ett par tidiga avgångar på lördag och söndag, från Norrköping och Motala justeras för att bättre passa arbetstider. Anslutning till buss i Linköping anpassas efter detta.

Finspång

Linje 181

Trafikerar de tre hållplatser linje 182 slutar trafikera, vilket innebär att dessa hållplatser får en avgång per timme under vardagar.

Linje 182

Trafikerar inte hållplats Dunderbacken, Dunderbacksvägen och Mandelblomsvägen på grund av förseningar. Ny ändhållplats är Bävervägen.

Mjölby

Linje 355

Linjen går nu i båda riktningar. Avgångar till och från Lundbyskolan kortas ner och går till Odengatan. Detta på grund av att Truckgatan inte längre kan trafikeras. Det innebär att hållplats Lockarpsgatan, Hallevadsgatan och Lundbyskolan läggs ner.