Snart i appen: Hur många är på bussen?

Östgötatrafiken utvecklar en funktion i appen som visar en prognos för hur många resenärer som förväntas vara ombord på olika avgångar.

Just nu sluttestas den nya funktionen som kommer att göra det möjligt för kunder som söker sin resa i appen att se en symbol för hur många som beräknas vara ombord.

– Syftet är att öka servicen till våra kunder och möjliggöra för fler att få en ännu mer bekväm resa. Den som har möjlighet att välja en tidigare eller senare avgång kan göra det med hjälp av informationen i den nya funktionen. Och de som växlar mellan kontoret och arbete på distans kanske väljer att ta sitt första jobbmöte hemifrån och sedan åka in till kontoret när inte lika många reser, säger Sofia Malander, Östgötatrafikens VD.

För att kunna ge prognosen används stora mängder data från biljettsystemet. Data kommer bland annat från hur kunder söker sin resa, vilka biljetter som köps och att kunderna blippar sin biljett när de går ombord. För att prognosen ska bli så bra som möjligt uppmanas kunder att alltid blippa sin biljett när de går ombord.

Funktionen lanseras senare i höst.