Har du fått en skolbiljett?

De elever som haft skolkort tidigare och fortfarande har rätt till detta kommer att få biljetten omladdad på sitt befintliga kort.

Från den 12:e augusti kan du själv kolla om ditt skolkort har laddats med biljett inför kommande läsår. 

Kolla vad som finns på ditt reskort

Viktig information om din skolbiljett

Biljetten

Skolbiljetten börjar gälla din första skoldag. Giltighetstid och zon bestäms av din hemkommun. Kontakta personalen på din skola om du är osäker på vilken biljett du har.

Kortet är bara ditt

Skolbiljetten är personlig och får inte lånas ut till någon annan. Kom ihåg att du måste fylla i ditt namn på baksidan av kortet. Är du över 18 år kan du behöva visa legitimation när du reser med kortet, tänk därför på att ta med detta på resan. Vid kontroll av kortet kan personalen se namn, födelsedatum och giltighet på kortet i sin utrustning.

Skadat eller tappat kort

Kontakta din skola första skoldagen för att få hjälp eller information om hur du får ett nytt kort om du tappar eller skadar det. Du betalar själv för din resa om biljetten är ogiltig eller om du glömt/tappat ditt kort.

Viktigt att komma ihåg

  • Spara kortet till nästa läsår, du får automatiskt en ny biljett till detta kort om du har rätt till skolbiljett även då.
  • Håll bara fram kortet mot läsaren och inte en hel plånbok. Annars finns risken att läsaren drar pengar från ett betalkort.

För mer information

Har du frågor om just din biljett – prata med personalen på din skola. Du kan även läsa mer om skolbiljetten här.