Allvarlig bussolycka vid Grebo

En buss på linje 30 på väg mot Åtvidaberg körde vid 08:30-tiden i diket och välte vid Röstens gård. 

UPPDATERAD KLOCKAN 14:01

Sex resenärer samt en förare fanns ombord. En resenär har avlidit av sina skador. Övriga resenärer fick lindriga skador och fördes efter olyckan till sjukhus för kontroll.

­– Det är med stor sorg vi har tagit emot information om att en av våra resenärer har omkommit i samband med bussolyckan. Det är en oerhört tragisk händelse och våra tankar går nu främst till de anhöriga, säger Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken.

Olyckan inträffade på riksväg 35 vid Röstens gård där bussen har kört i diket på vägens högra sida och vält. Orsaken till olyckan är för närvarande okänd och polisen har påbörjat en utredning kring orsak och händelseförlopp.

Bussen, en dubbeldäckare med cirka 80 sittplatser, ägs av trafikföretaget Nobina. De är förarens arbetsgivare, som i enlighet med interna krishanteringsrutiner nu stödjer föraren.

_____________________________________

PUBLICERAD KLOCKAN 10:55 

Enligt uppgift fanns det cirka 5–10 resenärer ombord varav en uppges vara allvarligt skadad. De övriga är inte allvarligt skadade men kan behöva sjukhusvård.

Bussen tillhör Nobina som har personal på plats för att bistå räddningstjänsten och polisen samt att stötta föraren. Föraren är inte fysiskt skadad men omtumlad. Både Nobina och Östgötatrafiken har även aktiverat sina krisorganisationer.

Orsaken till olyckan är för närvarande oklar och polisen har startat en utredning.