En hand som håller vårt nya kort

Nu har vi släppt vårt nya kort

I höstas lanserade vi vår nya app och redan nu är appen vår största försäljningskanal. En siffra som dessutom ökar hela tiden.

Men för dig som inte vill eller kan använda appen har vi nu även lanserat vårt nya kort samt en tjänst på webbplatsen där du kan köpa biljetter till kortet. Kortet kostar 30 kronor och finns just nu att köpa här på vår webbplats och på våra kundcenter i Linköping och Norrköping. Till en början går det bara att köpa biljetter till kortet här på webbplatsen.

Inom de kommande månaderna kommer kort och biljetter även kunna köpas på kundcenter och hos våra försäljningsombud. Det kommer dessutom placeras ut en biljettautomat per pendeltågsstation samt vid några få stora knutpunkter i länet, totalt 15 stycken.

Det nya kortet

Det nya kortet ersätter det gamla Resekortet som kommer att försvinna. Eftersom alla typer av biljetter så småningom kommer att finnas i appen kommer färre kort att behövas framöver. I appen erbjuds också ytterligare funktioner som underlättar din resa. Men det kommer under många år framöver fortfarande finnas behov av ett kort som kan hålla våra biljetter.

Läs mer om det nya kortet

Vår nya tjänst för köp av biljett

I vår nya tjänst kan du köpa kort, köpa biljett, aktivera biljett samt administrera dina olika kort och biljetter. Du behöver inget konto hos oss för att köpa kort eller biljett men för att din biljett ska skyddas av vår förlustgaranti behöver du koppla kortet till ett konto på Mitt konto.

Här hittar du tjänsten

I menyn under sektionen ”Köpa biljett” väljer du mellan om du vill köpa biljett ”med app” eller ”utan app”. Vår nya tjänst hittar du på sidan Utan app.

Avveckling av gamla biljettsystemet

Det gamla biljettsystemet är under avveckling och kommer att försvinna helt till sommaren 2020. Då kommer alla att ha möjlighet att köpa biljett i vårt nya biljettsystem. Både Resekortet och den gamla webbutiken hör till det gamla biljettsystemet och kommer därför att försvinna innan sommaren.

Har du reskassa kvar på ett gammalt resekort är det än så länge bara möjligt att växla in det till en värdekod som du sedan kan använda för köp i appen. Längre fram kommer den även vara möjligt att betala med en värdekod på vår webbplats.