Betalning i färdtjänsten

Här får du information om hur du köper din biljett när du reser med oss.

Priser

Från 1 januari 2024 gäller nya priser i färdtjänsten. Varje kommun beslutar om vilket pris som gäller i respektive kommun. För att ta reda på vad som gäller för just dig – besök kommunens webb eller kontakta dem på annat sätt.

För resor mellan kommuner gäller:

  • 0–25 km: 40 kronor
  • Längre än 25 km: 60 kronor

Enkelbiljetter

Du betalar din biljett hos föraren med kontanter eller betalkort. Vid returresa behöver du köpa en ny biljett.

24-timmarsbiljetter går inte längre att köpa för färdtjänstresor.

Om du reser ofta

För dig som reser ofta kan det vara billigare att köpa 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett. Dessa biljetter har inga åldersgränser för dig med färdtjänst, priset du betalar motsvarar den rabatt som ges till ungdomar/pensionärer.

Periodbiljetter köper du här på vår webbplats eller hos våra försäljningsombud. 30-dagars- och 365-dagarsbiljett finns i följande varianter; stadszon, liten zon, mellanzon, stor zon och län. Mer information om prismodell och zoner

Obs! En 30-dagars eller 365-dagarsbiljett ska laddas på ditt färdtjänstkort för att du ska kunna använda den för resor med färdtjänsten.

Resa med servicelinje

servicelinjer och stadsdelsbussar gäller samma biljetter som i den allmänna kollektivtrafiken. Förutom appbiljett kan du köpa biljetter på webben eller hos försäljningsombud och ladda på ditt färdtjänstkort. Om du inte köper biljett i förväg kan du betala med betalkort ombord, med undantag för stadsdelsbussarna i Norrköping.

Aktivera biljetten innan du reser

För att din 30- eller 365-dagarsbiljett ska vara giltig när du reser med oss måste biljetten vara aktiverad. Enklast aktiverar du din biljett i samband med att du köper biljetten

Så här betalar du för en sjukresa

En sjukresa kostar 120 kronor per enkelresa och betalas med kort eller kontanter direkt till föraren. Följeslagare reser gratis om intyg från vårdgivare finns. Det finns ett högsta belopp för hur mycket du behöver betala för dina sjukresor under ett år, ett högkostnadsskydd. Högkostnadsskyddet för sjukresor är 2 640 kronor. Om du vill använda högkostnadsskyddet behöver du själv informera din handläggare på kommunen eller meddela beställningscentralen när du ringer och beställer din sjukresa.