YD
04
Linje YD04
Närtrafikområde YD04

YD04

Närtrafik är en service för boende i och besökare till områden som inte har vanlig linjetrafik. Den kan beställas till och från alla adresser som har mer än två kilometer till närmaste hållplats och kör vardagar klockan 09:00-12:30 och 17:00–22:00 samt lördagar, söndagar och röda dagar klockan 09:00-17:00.

Så här beställer du

Ring vår beställningscentral på telefonnummer 0771-71 10 20, senast två timmar innan du vill resa. Ju tidigare du ringer desto bättre kan vi planera resan. Du kan beställa resan upp till två veckor i förväg.

När vill du vara framme?

Eftersom din beställning samordnas med andra kan vi inte lova dig en exakt tid för avfärd. Ha med i beräkningen att den kan ändras med upp till 30 minuter. Säg till redan när du beställer om du har en tid att passa och behöver vara framme en viss tid.

Hit kan du åka

Östergötland är indelat i ett antal närtrafikområden där det finns en eller flera så kallade närtrafikhållplatser. De ligger antingen i en tätort, med service i form av livsmedelsbutik, vårdcentral med mera, eller så är det en hållplats i den vanliga linjetrafiken. Det aktuella närtrafikområdet är aktiverat i den interaktiva kartan ovan. Där ser du också till vilka hållplatser du kan resa från just det området.

Hur går resan till?

I närtrafiken reser du med mindre bussar eller taxibilar. Resorna samplaneras med annan beställningstrafik, vilket innebär att din resa kan ske tillsammans med någon som till exempel har färdtjänst.

Så betalar du

Som vuxen betalar du 45 kronor för din resa med närtrafiken. Ungdom och senior betalar 30 kronor. Du köper närtrafikbiljetten i vår app. Du kan även betala kontant eller med betalkort till föraren. Ska du resa vidare med den allmänna kollektivtrafiken behöver du lösa biljett på nytt för den resan.

Detta får du ta med

Om du vill ta med bagage eller husdjur meddelar du det när du beställer din resa. Reglerna är samma som i vår övriga trafik. Om du reser med barn som behöver sitta på bilkudde uppger du det vid beställningen. Behövs en bilbarnstol måste du själv ta med dig en sådan. Cykel kan inte tas med.