Enklare för dig som är osäker på hur mycket du ska resa

Östgötatrafiken är först i landet med att lansera en ny funktion som passar dig som är osäker på hur mycket du ska resa de närmsta 30 dagarna. Projektledaren berättar mer om funktionen.

Snart inför vi ett pristak för blippa betalkort i stadstrafiken. Det betyder att du kan blippa hur mycket som helst och vara säker på att aldrig betala mer än pristaket.

­– Vårt mål är att det ska vara så enkelt som möjligt att resa hållbart och få saker är så enkla som att handla med ett betalkort. Du kan bara kliva på bussen, blippa ditt betalkort direkt i biljettläsaren och genomföra din resa. Du vet också med dig att du aldrig betalar mer än pristaket, säger Ylva Aspenberg, projektledare på Östgötatrafiken.

Tack vare det nya biljettsystem som vi utvecklat tillsammans med Skånetrafiken och Blekingetrafiken kan vi ta fram nya lösningar och anpassa tjänster efter vad som sker i omvärlden. Enkla sätt att köpa biljett är något som vi vet att våra kunder vill ha och för arbetspendlare som kommer att arbeta på distans någon eller några dagar i veckan är det här ett bra alternativ som gör att fler kan lämna bilen hemma.

­– Det här var en av anledningarna till att vi ville utveckla ett biljettsystem själva. Vi vill vara med när samhället, trafiken och tekniken utvecklas och kunna förändra och förbättra våra produkter och tjänster för att de ska vara så relevanta och attraktiva som möjligt. Det här är ett sätt att göra det på, vi kommer förstås att fortsätta utveckla, förändra och göra nya grejer. Vem vet vad vi kan ha för spännande saker om ett år, säger Ylva Aspenberg.

 

Blippa betalkort i stadstrafiken –  med pristak

Ett blipp ger en biljett som gäller i 60 minuter. Andra gången betalkortet blippas inom ett dygn blir biljetten automatiskt en 24-timmarsbiljett.

Efter köp av enstaka biljetter till ett värde av 780 kronor under en period på 30 dagar skapas en ny biljett som är giltig under resten av 30-dagarsperioden. Du betalar aldrig mer än 780 kronor. En 30-dagarsbiljett i appen eller på reskortet kostar 625 kronor.