Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Vårt nya kort som valideras ombord på ett fordon

Biljett på nya kortet

Här får du information om vad du ska göra med biljetten när du går ombord.

Så gör du

Obs! Tänk på att enbart hålla Östgötatrafikens kort mot läsaren. Har du ett betalkort nära Östgötatrafikens kort finns risken att du köper en biljett på ditt betalkort istället.

På bussen

Du skannar själv kortet ombord i de nya biljettläsarna som finns vid den främre dörren. Har du en aktiv biljett visas fyra gröna lampor och en ljudsignal hörs om biljetten är giltig. Har du bara inaktiva biljetter på kortet kommer biljetten med kortast giltighet automatiskt att aktiveras. Om en röd lampa lyser och det hörs en dov ton saknas en giltig biljett.

På spårvagnen

Du skannar själv kortet i de nya biljettläsarna som finns ombord. Har du en aktiverad biljett visas fyra gröna lampor och en ljudsignal hörs om biljetten är giltig. Har du bara inaktiva biljetter på kortet kommer biljetten med kortast giltighet automatiskt att aktiveras. Om en röd lampa lyser och det hörs en dov ton saknas en giltig biljett.

På Östgötapendeln

Ombord på våra tåg skannas ditt reskort av tågvärden. Observera att du måste ha köpt och aktiverat din biljett på kortet innan du stiger ombord. Du kan aktivera din biljett här.

Är du osäker på vilken kortläsare du ska använda?

I den här bilden ser du hur båda kortläsarna ser ut.