Från 14 april gäller nya, tillfälliga tidtabeller! Res gärna när du är frisk! Stanna hemma om du är sjuk. Mer information angående coronaviruset

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Betalning

OBS! Biljetter för resor i färdtjänsten måste fortfarande laddas på det gamla Resekortet. Innan juni 2020 kommer det vara möjligt i det nya systemet att köpa biljett för färdtjänst.

Så här betalar du för färdtjänst

Enkelbiljett

Enkelbiljetten betalas kontant eller med betalkort till föraren. För längre resor tillkommer zontillägg. Vid returresa behöver du lösa en ny biljett.

Dygnsbiljett 

Dygnsbiljetten är giltig i hela länet. Du laddar den på färdtjänstkortet eller köper den direkt i fordonet på samma sätt som enkelbiljetten. Du får då biljetten i form av ett papperskvitto. Dygnsbiljetten är även giltig i allmän kollektivtrafik i hela Östergötland under giltighetstiden.

Periodbiljett

Om du reser mycket tjänar du på att ladda en periodbiljett som finns för 30 dagar eller ett helt år. Det gör du på kundcenter i Linköping eller Norrköping, hos våra försäljningsombud eller i vår webbutik.

Periodbiljetterna finns i tre varianter:

  • Länsbiljett gäller för resor i hela länet.
  • Närområdesbiljett gäller i ett närområde kring Linköping, Norrköping Motala, Mjölby, Åtvidaberg, Valdemarsvik eller Ödeshög.
  • Tätortsbiljett gäller i någon av tätorterna Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Åtvidaberg.

Obs! Periodbiljetterna måste laddas på ditt färdtjänstkort för att du ska kunna använda dem för resor med färdtjänsten.

Priser

Biljettpriserna är desamma som i den ordinarie kollektivtrafiken. Som färdtjänstberättigad omfattas du av seniorrabatten oavsett din ålder. Den enda skillnaden är zonindelningen, där vi i färdtjänsten utgår från påbörjad 5 kilometer.

Så här betalar du för en sjukresa

En sjukresa kostar 80 kronor per enkelresa och betalas med kort eller kontanter direkt till föraren. Följeslagare reser gratis om intyg från vårdgivare finns. Högkostnadsskyddet gör att du under varje 12-månadersperiod bara behöver betala för 22 enkelresor. Om du vill använda högkostnadsskyddet behöver du själv informera din handläggare på kommunen eller meddela beställningscentralen när du ringer och beställer din sjukresa.