Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Biljetter och betalning

Här får du information om hur du köper din biljett när du reser med oss.

Priser

Biljettpriserna följer vår prismodell för den allmänna kollektivtrafiken.  Biljetter för färdtjänstberättigade har inga åldersgränser. Priset motsvarar den rabatt som ges till ungdomar/seniorer.

Enkel- och 24-timmarsbiljetter

Du betalar din enkelbiljett hos föraren med kontanter eller bankkort. Vid returresa behöver du lösa en ny biljett. 

  • 18 kronor - Resor 0–10 km eller resor inom stadszonen i Linköping, Norrköping och Motala. 
  • 34 kronor - Resor 10.01–20 km
  • 50 kronor - Resor längre än 20 km

Du kan också köpa en 24-timmarsbiljett. Den gäller för resor i hela länet under ett dygn, även i den allmänna kollektivtrafiken (buss, tåg och spårvagn).

  • 100 kronor - 24-timmarsbiljett län

Om du reser ofta

För dig som reser ofta kan det vara billigare att köpa 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett.

Periodbiljetter köper du här på vår webbplats, på våra kundcenter i Linköping och Norrköping eller hos våra försäljningsombud.

30-dagars- och 365-dagarsbiljett finns i följande varianter; stadszon, liten zon, mellanzon, stor zon och län. Mer information om prismodell och zoner

Obs! En 30-dagars eller 365-dagarsbiljett ska laddas på ditt färdtjänstkort för att du ska kunna använda den för resor med färdtjänsten.

Resa med servicelinje

servicelinjer och stadsdelsbussar gäller samma biljetter som i den allmänna kollektivtrafiken. Förutom appbiljett kan du köpa biljetter på webben, kundcenter eller hos försäljningsombud och ladda på ditt kort. Om du inte köper biljett i förväg kan du betala med betalkort ombord, med undantag för stadsdelsbussarna i Norrköping.

Aktivera biljetten innan du reser

För att din 30- eller 365-dagarsbiljett ska vara giltig när du reser med oss måste biljetten aktiveras innan du reser. Du kan aktivera din biljett här på webbplatsen, hos kundcenter och inom kort hos våra försäljningsombud.

Så här betalar du för en sjukresa

En sjukresa kostar 80 kronor per enkelresa och betalas med kort eller kontanter direkt till föraren. Följeslagare reser gratis om intyg från vårdgivare finns. Högkostnadsskyddet gör att du under varje 12-månadersperiod bara behöver betala för 22 enkelresor. Om du vill använda högkostnadsskyddet behöver du själv informera din handläggare på kommunen eller meddela beställningscentralen när du ringer och beställer din sjukresa.