Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Landsbygdstrafik Mellersta Östergötland

Snabbare, rakare och tätare avgångar – det är vår strategi för att fler ska välja bussen. När de nya tidtabellerna börjar gälla den 10 december passar vi på att göra en del förändringar i trafiken. Målet är kortare resvägar och mer trafik där det behövs som mest. 

Linje 52 Motala-Linköping

Linjen får ändrad linjesträckning mellan Köpmansgränd och Saab Civila. Bussarna kör Hagalundsvägen-Råbergaleden istället för Gamla Tanneforsvägen. Det innebär att hållplatsen Saab norra tillkommer men hållplatsen Vetegatan försvinner för denna linje.

Linje 521, 522 och 523 Ljungsbro-Linköping

Linje 522 kommer vända vid Härnegatans vändplats istället för som idag vid Nytorp. Det innebär att bussarna på denna linje inte stannar vid hållplatserna Höghultsvägen eller Nytorp. Det är mycket få personer som reser till eller från dessa hållplatser och de kommer även fortsättningsvis att kunna resa med linje 521.

Hållplatsen Härnegatan tas bort för att snabba upp trafiken. Avståndet till hållplatsen Härnegatans vändplats är inte mer än ca 300 meter.

Busstrafiken i Ljungsbro på vardagsmorgnar innan kl. 06 körs idag av linje 523. Från den 10 december kommer den istället att köras av linje 521 och 522.

Linje 546 Kisa-Linköping och 555 Haraldsbo-Linköping

Linjerna får ändrad körväg mellan Lambohov och US. Båda linjerna kommer köra Mjärdevi-Vallastaden-Garnisonen.