Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Resor med byten

När du planerar din resa och den innehåller byten måste du räkna med en viss tid för detta för att du inte ska missa din anslutning. Exakt hur lång bytestid du behöver beror dels på hållplatsens läge och storlek, dels på hur snabbt du kan förflytta dig med bagage och annat.

Om bytet sker på en mellanhållplats, där vi inte kan garantera exakta tider, bör du se till att ha mer marginal än om du byter vid en av våra knutpunkter. På större hållplatser, exempelvis vid våra resecentrum, kan eventuellt gångavstånd mellan hållplatserna ta lite extra tid. Prata gärna med föraren om du har frågor om en anslutning.

I Reseplaneraren

På varje hållplats finns i våra system en uppskattad bytestid som Reseplaneraren tar hänsyn till i de fall ett byte föreslås. Reseplaneraren kan dock bara räkna på de planerade avgångstiderna. I de fall det även finns en prognos kan det föreslagna bytet därför bli kortare och ibland omöjligt att genomföra.