Gruppresor

Om du planerar en resa för fler än nio personer i den allmänna kollektivtrafiken måste du alltid anmäla den via formuläret här på vår webbplats, minst 5 arbetsdagar före resan. På så sätt kan vi minimera risken att bussen eller spårvagnen blir så full att vi inte kan ta med hela gruppen ombord. Undvik om möjligt att resa i rusningstid.

Klassbiljett

Gruppresor med klassbiljett kan endast ske på vardagar med landsbygdstrafik mellan kl 07.30 och 16.00 samt med Östgötapendeln och i tätorts- och expresstrafik mellan kl 08.15 och 16.00. De måste alltid anmälas via formuläret här på webbplatsen minst 5 arbetsdagar i förväg. Klassbiljett finns upp till och med årskurs 9.

Maximalt 30 personer, varav minst 1 och max 4 vuxna, kan resa på en klassbiljett. Övriga betalar för resan med våra ordinarie biljetter, reskassa, eget månadskort eller betal-/kreditkort (i tätorterna Norrköping, Linköping och Motala kan du betala med hjälp av Östgötatrafikens app. Inte med betal-/kreditkort). Om ni är fler som ska resa måste ni dela upp er på fler avgångar eller betala ordinarie biljettpriser för alla utöver 30 personer.

Gruppresor på servicelinjer

Gruppresor på en servicelinje bokar du genom att ringa till beställningscentralen. Är det en större grupp än vad fordonet tar bokas resterande kunder på nästa tur.