Tack för att du visar hänsyn. Håll avstånd till varandra, undvik trängsel ombord och vid på- och avstigning. Om möjligt, res utanför peaken.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Nya tidtabeller 15 juni

Den 15 juni börjar sommarens tidtabell att gälla. I samband med det gör vi även stora satsningar i stadstrafiken i Linköping och Norrköping.

Under våren 2020 införde vi en tillfällig tidtabell i hela länet på grund av Coronaviruset. Den tidtabellen gäller till och med den 14 juni. I den nya tidtabellen från den 15 juni har vi gjort reduceringar i trafiken i samma nivå som vi brukar göra under sommaren. Det är alltså ingen specifik anpassning till följd av Coronaviruset.

Nytt i stadstrafiken

Som vi tidigare har informerat gör vi nu stora satsningar i stadstrafiken i Linköping och Norrköping. Förutom fler avgångar och större stadzoner får båda städerna ett nytt linjenät med förändrade linjenummer samt nya, moderna fordon med AC, WiFi och USB-uttag för laddning av mobiltelefoner. Läs mer om stadstrafiken här

Förändringar i vår övriga trafik

Varje sommar förändras resandet med Östgötatrafiken till följd av semestertider och sommarlov för elever och studenter. Vi anpassar därför vår trafik efter det ändrade utbudet. Vissa av ändringarna är dock permanenta och gäller även efter sommaren. Vi rekommenderar att du söker din resa i appen eller på startsidan för att se hur du påverkas.

Östgötapendeln

Östgötapendeln kör återigen med nattrafik på fredagar och lördagar. Nattrafiken togs bort under våren i samband med den tillfälliga tidtabellen.

Linje 39

Avgången från Kisa klockan 05:17 går endast till Linköpings Resecentrum. Mellan Resecentrum och Saab tas avgången bort permanent. Kunder som ska resa vidare mot Saab hänvisas till linjerna 16 och 21 som utökas med fler avgångar.

Linje 45

Efter klockan 14:30 körs linje 45 varje timme istället för varje halvtimme. Detta på grund av få resande under sommaren.

Linje 52

Avgången från Motala Central klockan 06:45 tas bort på grund av få resande under sommaren.

Linje 53

Linjen tas bort permanent. Kunder hänvisas till andra linjer som kör samma sträcka. På eftermiddagen utökas linje 616 med en avgång från Borensberg klockan 17:30 för att täcka upp.

Linje 70

Avgångarna från Mjärdevi klockan 06:50 och från Östra station klockan 08:30 tas bort på grund av få resande under sommaren.

Linje 71

Avgångarna från Ekhaga klockan 05:12 och 07:42 tas bort på grund av få resande. Avgångarna tas bort permanent.

Linje 75

Linjen kör på Universitetsvägen istället för Olaus Magnus väg. Den nuvarande hållplatsen Universitetet tas bort och kunder hänvisas till hållplats Universitetet Golfbanan och hållplats Mäster Mattias Väg. Hållplats Universitetet Golfbanan byter samtidigt namn till Universitetet.

Avgången från Mjärdevi klockan 16:45 tas bort på grund av få resande under sommaren.

Linje 410 och 412

Hållplatsen Östra Eneby Kyrka läggs ner. Kunder hänvisas till hållplats De Geersgatan.

Linje 414

Avgången från Borggårds station klockan 06:42 tas bort på grund av få resande under sommaren.

Linje 430

Linje 430 kör bara mellan Simonstorps Skola och Åbygård. För fortsatt resa in till Norrköping rekommenderas byte till nya linje 11 vid Åby Centrum. Vid resor i riktning mot Simonstorp rekommenderas byte vid Åbygård. Från Åby centrum finns även möjligheten att byta till nya linje 12 för resor till Jursla och Ingelsta. Linje 11 och 12 är nya linjer i stadstrafiken i Norrköping.

Linje 436

Linjen tas bort permanent. Kunder hänvisas till nya linje 430.

Linje 513

Avgången från Lillkyrkavägen klockan 10:50 tas bort på grund av få resande. Avgången tas bort permanent.

Linje 520

Avgången från Motala klockan 06:40 ändras till klockan 06:45.

Linje 521 och 522

Linjerna har färre avgångar under sommaren på grund av få resande.

Linje 555

Avgången från Haraldsbo klockan 17:50 tas bort för att möjliggöra bättre trafik i riktning från Linköping där behovet är störst. Avgången tas bort permanent.

Linje 616

Linjen har utökats med en avgång från Borensberg klockan 17:30. Den nya avgången är ett alternativ för de kunder som idag reser med linje 53 som läggs ner.

Linje 623

Linjen trafikerar inte längre hållplatserna Stridsskolan Skolhuset och Stridsskolan Matsalen. Detta efter beslut från Försvarsmakten.