Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Nu har vi släppt vinterns tidtabeller

Den 9 december börjar våra nya tidtabeller att gälla. På grund av förändringar som genomförts av Trafikverket har Östgötapendeln fått en del ändrade avgångstider. I vår övriga trafik görs några mindre justeringar.

Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar om det har skett några förändringar på just din resa vid ett tidtabellsskifte. Ta en minut eller två och titta i reseplaneraren.

Östgötapendeln

Under ett antal år har vi erbjudit 15-minuterstrafik mellan Norrköping och Mjölby under de tider på dygnet då flest personer reser med oss. Det har varit en bidragande orsak till den positiva resandeutveckling vi sett på Östgötapendeln. Nu har dock Trafikverket valt att inte godkänna våra önskade avgångstider. Orsaken är att de vill komma till rätta med förseningar på fjärrtåg som går mellan Stockholm och Malmö. Tyvärr har det en negativ effekt på vår tidtabell.

Tre av fyra avgångar i timmen under peaktid fortsätter i stort sett att köra samma tider som idag. Den fjärde avgången kommer däremot påverkas. Det gör att tiden mellan två avgångar kan variera mellan 5-25 minuter. Om du som kund upplever att det blir trångt på vissa avgångar, försök att resa tidigare eller senare. Det nya upplägget gör att det kan vara stor skillnad på antalet resenärer ombord.

Du som reser från Tranås och Boxholm får dessutom längre bytestid i Mjölby vid vissa tider till följd av Trafikverkets förändringar.

Bussar och spårvagnar

Vi har gjort en del mindre justeringar i vår övriga trafik. Sök därför din resa i reseplaneraren eller titta i aktuell tidtabell för att se om något har förändrats på din linje. Här kan du läsa om några av de förändringar som sker.

Linje 113

Hållplats Kvarngatan tas bort. Kunder hänvisas till hållplats Skvallertorget.

Linje 116

Till följd av ett ökat resande kör linjen var 10:e minut från Lindö på morgonen mellan klockan 07.15 och 07.45 jämfört med var 15:e minut tidigare.

Linje 119

Tiderna har justerats för att linjen ska hålla tidtabellen bättre. Nu kör linjen var 20:e minut på eftermiddagen till skillnad mot var 15:e minut tidigare.

Linje 290

Tätortsbussen i Kisa har fått ändrade tider på eftermiddagen. De fyra avgångar som körs på eftermiddagen har alla tidigarelagts med 30 minuter.

Linje 38

Linjen som tidigare slutade vid Köpmansgränd fortsätter nu till Linköpings resecentrum.

Linje 302 och 305

Vissa avgångar på linje 305 kör inte längre via Torvmossen. Kunder hänvisas till linje 302 som sedan tidigare fått fler avgångstider.

Linje 355

Linjen har fått ändrade avgångstider för att passa bättre med Östgötapendelns nya tider. I vissa fall leder det till längre bytestid.

Linje 430

Hållplats Yddetorp tas bort på grund av få påstigande.

Linje 471

Hållplats Hällerstad tas bort på grund av få påstigande.

Linje 552

Hållplatserna Kuggarp och Norrstugsvägen tas bort på grund av få påstigande.

Linje 552, 571 och 574

Hållplatserna Västerleden och Finntorpsgatan tas bort. Kunder hänvisas till hållplats Vikingstad skola. Hållplats Vikingstad skola får ett nytt hållplatsläge i riktning från Vikingstad station.

Linje 555

På grund av få påstigande tas följande hållplatser på linje 555 bort:

  • Ulltorpsvägen
  • Syrorpsvägen
  • Lilla Åby
  • Carmelid
  • Ullstorp Nykil
  • Oxkullen
  • Björknäs
  • Hag
  • Häggebo Nykil

Linje 572

Linjen har fått förändrad linjesträckning. Detta för att vi vill erbjuda en snabbare och effektivare resa. Linjen trafikerar inte längre Kärna kors på grund av få påstigande. Kontrollera gärna den nya linjesträckningen i reseplaneraren.

Linje 613

Hållplats Sundsgatan tas bort. Kunder hänvisas till hållplats Fågelsta skola.

Linje 653

Hållplatserna Runvägen samt Möllersbrunn tas bort på grund av få påstigande.