Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Ännu fler hållbara resor

Den 13 juni utvecklar vi delar av landsbygdstrafiken kring Norrköping för att förstärka utbudet där många människor bor och reser. Syftet är att fler ska kunna och vilja åka kollektivt och hållbart.

Den kommande satsningen berör främst Krokek, Söderköping, och Finspång samt omkringliggande småorter. Här drar vi in och om vissa sträckningar och lanserar dessutom några nya linjer. Detta för att få ut största möjliga nytta av våra fordon och resurser. Med färre hållplatser, rakare färdvägar och större knutpunkter för kollektivtrafik kan vi korta restiderna och öka antalet turer rejält.

Startar med sommartidtabell

De nya linjerna gäller från den 13 juni och bussarna går då efter sommartidtabellen. Från den 15 augusti kommer även de nya tidtabellerna med fler avgångar att gälla.

Sök din resa

Redan nu kan du söka din nya resa på webben. Kom bara ihåg att söka en resa med avgångstid från den 13 juni. Du kan också klicka på din ort/ditt område i listan nedan för att få övergripande beskrivningar av de nya linjerna. 

Sommarens avgångstider beräknas vara sökbara i appen i början av maj.

Varje resa räknas

När vi utvecklar vår trafik är det alltid med hållbarhet i fokus. Om alla i länet skulle ha tillgång till en egen hållplats blir kollektivtrafiken inte längre miljövänlig. Det är först när vi reser många tillsammans som vi kan minska koldioxidutsläppen. Den insats som görs nu ger ytterligare cirka 20 000 personer tillgång till riktigt bra kollektivtrafik, vilket beräknas generera upp till 67 000 fler resor per år. Och i en hållbar framtid räknas varje resa.

Närtrafik, ett närmare alternativ

Samtidigt som vi kan erbjuda en betydligt bättre trafik för väldigt många fler, är vi medvetna om att en del får ett begränsat utbud. I vissa fall kan vår närtrafik vara ett alternativ. 

Här är förändringarna

Klicka på området/sträckan där du brukar resa för att se vilka förändringar som sker.

Obs! Bevakar du avgångar i appen? Då behöver du lägga till nya bevakningar. Läs mer om bevakningar och hur du gör.