Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Brickor med blandade nummer

Nya linjer. Nya nummer.

Den 15 juni 2020 förändrades stadstrafiken i Linköping och Norrköping. Här hittar du all information om din nya resväg.

Vi har gjort en stor satsning på kollektivtrafiken i länets två största städer, där vi förbättrat flödet, snabbat upp resorna och ökat utbudet. Vi har stärkt upp med nya linjer och tätare avgångar där flest människor reser, och rätat ut vissa linjesträckningar för att få kortare resvägar. Det innebär samtidigt att linjer med väldigt få resande och att hållplatser som ligger nära varandra har tagits bort. Några hållplatser har även slagits ihop. Läs mer om varför vi gjort förändringarna

Sök din nya resa

I reseplaneraren och i den interaktiva kartan kan du söka din nya resa och se sträckning, avgångstider, byten och hållplatser. 

Du kan också ladda ner våra nya linjekartor genom att klicka här för Linköping och här för Norrköping.

 


En stadsbuss i Östergötland

Nya moderna fordon

I samband med tidtabellsskiftet i juni bytte trafikföretagen i Linköping och Norrköping ut stora delar av sin bussflotta. Även spårvagnsparken i Norrköping har moderniserats med 6 nya spårvagnar.

Läs mer om våra nya fordon
Personer kliver av ett tåg

Varför har vi ändrat linjenätet?

Vi jobbar ständigt med att göra vår trafik så attraktiv som möjligt för så många som möjligt. För om fler väljer att resa kollektivt är målet om en mer hållbar framtid snart inom räckhåll.

Läs om fördelarna med att ändra linjenät