Tack för att du visar hänsyn. Håll avstånd till varandra, undvik trängsel ombord och vid på- och avstigning. Om möjligt, res utanför peaken.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Brickor med blandade nummer

Nya linjer. Nya nummer.

Den 15 juni förändras stadstrafiken i Linköping och Norrköping. Här hittar du all information om din nya resväg.

Nu gör vi en stor satsning på kollektivtrafiken i länets två största städer, där vi förbättrar flödet, snabbar upp resorna och ökar utbudet. Vi stärker upp med nya linjer och tätare avgångar där flest människor reser, och rätar ut vissa linjesträckningar för att få kortare resvägar. Det innebär samtidigt att linjer med väldigt få resande upphör, och att hållplatser som ligger nära varandra tas bort eller slås ihop. Läs mer om varför vi gör förändringarna

Sök din nya resa

I reseplaneraren och i den interaktiva kartan kan du söka din nya resa och se sträckning, avgångstider, byten och hållplatser. OBS! Kom ihåg att ändra datum till 15 juni eller senare.

Du kan också ladda ner våra nya linjekartor genom att klicka här för Linköping och här för Norrköping.

 


En stadsbuss i Östergötland

Nya moderna fordon

I samband med tidtabellsskiftet i juni byter trafikföretagen i Linköping och Norrköping ut stora delar av sin bussflotta. Även spårvagnsparken i Norrköping moderniseras med 6 nya spårvagnar.

Läs mer om våra nya fordon
Personer kliver av ett tåg

Varför ändrar vi linjenätet?

Vi jobbar ständigt med att göra vår trafik så attraktiv som möjligt för så många som möjligt. För om fler väljer att resa kollektivt är målet om en mer hållbar framtid snart inom räckhåll.

Läs om fördelarna med att ändra linjenät