OBS! En uppdatering mellan klockan 10.30 och 17.00 torsdagen den 18 januari påverkar webbutiken! Läs mer här

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Resevillkor

Våra resevillkor finns alla ska trivas och känna sig trygga ombord på våra fordon. Ladda ner våra officiella resevillkor här.

Kortfattat om våra resevillkor

Det finns det några enkla regler att följa. Förutom de mest självklara, som att inte bråka, skräpa ner och vandalisera, får du heller inte …

  • störa föraren under körning.
  • dricka alkoholhaltiga drycker eller ta andra droger ombord. Detta gäller även på stationer, i vänthallar och under väderskydd.
  • röka ombord, i stationer, i vänthallar eller under väderskydd. Förbudet gäller även e-cigaretter.
  • ta med brandfarligt, explosivt eller på annat sätt farligt bagage.
  • ta med giftiga eller på andra sätt farliga djur.
  • åka rullskridskor, rullbräda, inlines, kickboard eller liknande på våra fordon.

Säkerhetsbälten

Om det finns säkerhetsbälte ombord måste du använda det.

Barnvagn och bagage

En barnvagn ska vara bromsad och fastsatt under resan. Den får inte hindra andra kunder eller blockera utrymningsvägarna. Det senare gäller även om du har stort bagage med dig. Det får inte ta upp sittplatser, skymma sikten eller hindra föraren, eller på annat sätt påverka säkerheten ombord.

Tyst avdelning

På vissa av våra fordon finns tysta avdelningar. Här ska samtal undvikas och mobiltelefoner vara satta i ljudlöst läge eller vara avstängda. Om du använder dator, musik- eller mediaspelare, använd hörlurar och anpassa volymen så att ljud inte läcker till omgivningen. Vår personal har rätt att begära att du flyttar dig till annan plats om du inte respekterar detta.

I de officiella resevillkoren hittar du mer utförlig information om vad som gäller ombord.

Linjesträckningar och tidtabeller

För att så snabbt som möjligt kunna anpassa trafiken efter förändrade behov kan våra linjesträckningar och tidtabeller ändras under året. Om du har laddat ner eller skrivit ut en tidtabell tidigare, kontrollera alltid att det är den senaste versionen.

Förändringar i trafik och sortiment

Vi gör då och då tillfälliga förändringar i trafiken, exempelvis vid större evenemang, trafikomläggningar eller liknande som vi vet om i förväg. Vi ser också regelbundet över vårt biljettsortiment och våra priser. Dessa planerade förändringar informerar vi alltid om här på webbplatsen och ofta även i andra medier. Följ oss på Facebook så håller du dig uppdaterad.