Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Pressmeddelanden 2016

17 november - Ny vd för Östgötatrafiken

Styrelsen i AB Östgötatrafiken har utsett Sofia Malander till ny vd för Östgötatrafiken.

Läs hela pressmeddelandet

13 september - Fossilfri busstrafik med Östgötatrafiken

I början av 2008 sattes målet att Östgötatrafiken skulle ha en fossilfri busstrafik i Östergötland. I samband med att de nya entreprenörsavtalen för landsbygdstrafiken trädde i kraft i juni 2016 uppnåddes detta mål, vilket nu placerar Östergötland på medaljplats.

Läs hela pressmeddelandet

11 maj - Trafikförändringar i juni 2016

Den 20 juni börjar de nya tidtabellerna att gälla. De största förändringarna sker på landsbygden där ett antal busslinjer läggs ner och ytterligare några får ett minskat utbud. Samtidigt introduceras Närtrafik, ett koncept som erbjuder service för landsbygden i Östergötland.

Båda förändringarna beslutades av Trafik- och Samhällsplaneringsnämnden i augusti 2015 och verkställs nu i samband med tidtabellsskiftet.

Läs hela pressmeddelandet

16 mars - 28,5 miljoner resor med Östgötatrafiken

Den positiva trenden fortsätter och antalet resor som gjordes med Östgötatrafiken under 2015 ökade med 2,2 % till 28,5 miljoner. I antal betyder detta att 620 000 fler resor gjordes med kollektivtrafik i länet under 2015 jämfört med 2014.

Läs hela pressmeddelandet