Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Pressmeddelanden 2014

17 december - Prisjusteringar från 1 februari 2015

Från och med 1 februari 2015 sänks priset för periodbiljetter i ÖstgötaTrafikens webbutik. Priset för köp av motsvarande periodbiljett över disk eller ombord på fordonen höjs. 

Läs hela pressmeddelandet

24 september - Arriva fortsätter som operatör för Östgötapendeln

Nu är det klart att Arriva fortsätter att ha ansvaret för driften av Östgötapendeln. Ett nytt avtal träder i kraft den 1 juni 2015. Avtalet gäller i 10 år, till år 2025, med möjlighet till en förlängning på upp till fyra år.

Läs hela pressmeddelandet

15 maj - Fortsatt satsning på förnyelsebara bränslen

Östergötland ligger redan bäst till i Sverige vad gäller användandet av förnyelsebara bränslen inom den allmänna kollektivtrafiken. Under hösten 2014 kommer hälften av de återstående dieselbussarna att börja köra på biodiesel. Vid halvårsskiftet 2016 kommer hela flottan av fordon att drivas med förnyelsebara bränslen.

Läs hela pressmeddelandet

5 maj - ÖstgötaTrafiken välkomnar festivalbesökare

ÖstgötaTrafiken kommer även i år att underlätta för de som ska ta sig till Bråvalla festival i Norrköping. Trafiken på Östgötapendeln, spårvagnarna i Norrköping och vissa bussar, som passerar festivalområdet vid Fridvalla, kommer att utökas. Besökare med biljett till Bråvalla festival får dessutom resa gratis med kollektivtrafiken till och från festivalen den dag festivalbiljetten gäller.

Läs hela pressmeddelandet

19 mars - Nöjdare resenärer på Östgötapendeln

Tre av fyra resenärer är nöjda med Östgötapendeln. Kundservice och trafikinformation är två områden som får mycket höga betyg. Glädjande nog får samtliga kvalitetsområden som undersökts ett högre betyg i år än när motsvarande ombordundersökning genomfördes för tre år sedan.

Läs hela pressmeddelandet

5 mars - Ännu tätare avgångar med Östgötapendeln

Från och med nästa vinter kan man åka med Östgötapendeln varje kvart i rusningstrafik mellan Norrköping och Mjölby. Till och från Motala ökas turtätheten till ett tåg varje halvtimme och utan tågbyte i Mjölby.

Läs hela pressmeddelandet

27 februari - ÖstgötaTrafikens beställningscentral öppnar

Den 1 mars startar ÖstgötaTrafikens beställningscentral i Mjölby. Den kommer att vara öppen dygnet runt för beställning av färdtjänst, sjukresor, servicelinjer och annan beställningstrafik.

Läs hela pressmeddelandet

7 februari - Allt fler reser med ÖstgötaTrafiken

Den positiva trenden fortsätter och antalet resor som gjordes med ÖstgötaTrafiken under 2013 ökade med 3,4 % till 27,5 miljoner. Den största ökningen i antal resor står tätortstrafiken i Linköping och Norrköping för, men även Östgötapendeln har fått fler resenärer.

Läs hela pressmeddelandet

21 januari - Fler kan åka svävare i skärgårdstrafiken

Nu öppnar ÖstgötaTrafiken möjligheten för fler än de folkbokförda att åka svävare när isen stoppar båtarna i den ordinarie skärgårdstrafiken.

Läs hela pressmeddelandet