Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Vi söker en systemadministratör

Vill du utvecklas tillsammans med oss – och bli en viktig kugge i vår framtida utveckling mot ny teknik?

På Östgötatrafiken är varje medarbetare en viktig kugge i utvecklingen av ett hållbart samhälle och bidrar till att få vardagen att fungera för hundratusentals östgötar. Vår trafik gör att fler kan bo och pendla till studier eller jobb från olika platser i vårt län, ta sig till och från fritidsaktiviteter och vänner, uträtta ärenden eller bara uppleva våra omgivningar.

I förlängningen bidrar det till höjd livskvalitet för invånarna, vilket ökar länets attraktivitet och skapar utveckling och tillväxt av arbetsmarknad och ekonomi. För oss här på Östgötatrafiken handlar det både om att bidra till regional utveckling och att göra resan så bra som möjligt för våra kunder. Det är precis det vi jobbar med – varje dag.

Om tjänsten

IT-avdelningen är en stödfunktion för hela bolaget när det gäller tekniksupport och det är viktigt att bibehålla dessa kunskaper internt för att kunna vara en bra beställare och styra val av systemstöd och utveckling enligt våra krav och behov. Just nu befinner vi oss i en stor förändringsresa och vårt främsta uppdrag framåt är förflytta delar av våra system till molnet som är ett IT-strategisk mål.

Nu söker vi dig, en systemadministratör som kommer att ingå i ett av teamen IT-avdelningen som består av 4 personer. Du kommer att administrera och utveckla samt ha kännedom kring större delen av våra system och vara en del av IT-driften där vi tillsammans bollar frågor och väljer rätt väg framåt. Det händer mycket kring just molntjänster som ses som en stor möjliggörare för företagets utveckling.

I arbetsuppgifterna ingår att administrera tjänster i Azure och tillsammans med dina kollegor vidareutveckla vår infrastruktur i Azure. Vidare kommer du att arbeta med Citrix samt behörighetsstyrning, brandväggar, säkerhetshot och övervakning. Viss ärendehantering och felsökning av inkomna ärenden ingår i tjänsten.

Vem är du?

Du har relevant IT-relaterad utbildning, med inriktning mot Microsofts plattform. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av liknande tjänst. Du har tidigare erfarenhet av serverinstallationer och serverkonfigurationer och tidigare varit del eller helt projektansvarig för att migrera system mellan olika driftmiljöer. Vidare har du gedigen erfarenhet och förståelse av nätverk, TCP/IP, VMWare eller annan virtuell plattform samt Citrix, Office 365 och Windows Active-directory.

För tjänsten värdesätter vi dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och lösningsfokuserad med ett serviceorienterat synsätt och förmåga att snabbt sätta dig in i ny teknik. Du är en är driven och grundtrygg person med god analytisk förmåga och när hela bilden inte finns drivs du av att skapa en förståelse för vad som behövs. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med kollegor i olika funktioner, varför teamanda och social interaktion är viktig.

Vi erbjuder

Med Östgötatrafiken reser du aldrig ensam. Varken som kund eller medarbetare. För oss är det viktigt att ha en välkomnande och öppen företagskultur där man trivs och känner sig delaktig i kundernas, samhällets, Östgötatrafikens och sin egen resa. Vi arbetar tillsammans för att uppnå bästa möjliga resultat inom våra arbetsområden. Vi har höga förväntningar på oss själva och varandra och vi vet att allt bra som vi gör bygger på ett gott samarbete i en spännande teknisk miljö som ligger i framkant.

Ansök nu

Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Varmt välkommen med din ansökan till tjänsten som systemadministratör!