Tack för att du visar hänsyn. Håll avstånd till varandra och undvik trängsel. Om det är svårt att hålla avstånd på en specifik avgång så försök välja en annan avgång eller, om möjligt, välj att cykla och gå istället för att åka med kollektivtrafiken.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Tillfälliga tidtabeller från 14 april

Från den 14 april gäller tillfälliga tidtabeller i all vår trafik. Vår reseplanerare här på webbplatsen och i appen är redan uppdaterade med de tider som gäller.

Varför görs förändringarna?

En trolig utveckling den närmaste tiden är att vi får en ökad sjukfrånvaro bland våra förare. För att minska risken för att turer behöver ställas in med kort varsel minskar vi antalet avgångar. Vi vill kunna erbjuda en hållbar tidtabell där du som reser med oss ska kunna lita på att avgången går som planerat.

Kommer det bli trångt ombord?

Nej, vi förväntar oss inte att det ska uppstå trängsel ombord. När vi tittat på hur vi kan minska trafiken har vi tagit stor hänsyn till Folkhälsomyndighetens direktiv om att inte reducera kollektivtrafiken på ett sätt som gör att det kan uppstå trängsel ombord. Förändringarna gör att vi frigör resurser att kunna sätta in där det kan behövas.

I möjligaste mån kommer vi köra med stora fordon med många säten. På avgångar där många reser med oss kommer även förstärkningsbussar att sättas in. Det sker framförallt i stadstrafiken under morgontrafiken.

Vilka tider gäller från 14 april?

Eftersom framtiden är oviss och vi inte vet vilken påverkan smittspridningen av Covid-19 kommer få på vår trafik kan det kontinuerligt ske fortsatta justeringar av tidtabellerna. Sök därför din resa här på webben eller i vår app så nära din resa som möjligt. Justeringar har även gjorts på servicelinjerna.

Har du inte tillgång till en dator eller appen kan du ringa vår kundservice på 0771-21 10 10. De kan berätta vilken tid din buss går. Kundservice har tyvärr inte möjlighet att skicka ut utskrivna tidtabeller eller att förmedla en omfattande beskrivning av många avgångstider under ett samtal.

Behöver jag tänka på något annat?

Vi uppmanar fortsatt alla med förkylningssymptom att stanna hemma och undvika kollektivtrafiken. Vi ber dig som reser med oss att visa hänsyn till varandra, hålla avståndet vid på- och avstigning och ombord.

Har du möjlighet kan du passa på att resa utanför rusningstid eftersom det då finns mer plats.