Ladda resekortet i webbutiken i god tid före din resa. Läs mer om orsaken till detta

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Ladda i webbutiken i god tid före din resa

Du som köper din biljett eller laddar reskassa i webbutiken bör tänka på att göra det i god tid före din resa. Detta då det tar längre tid än vanligt från köp till dess du kan resa med din biljett.

Så här fungerar det

När du köper biljetter eller fyller på din reskassa genom webbutiken registreras ditt köp i våra system. Samtidigt skickas en uppdatering om ditt köp till samtliga bussar, tåg och spårvagnar i hela länet. Den faktiska uppdateringen av ditt resekort sker först när du håller ditt resekort mot någon av kortläsarna ombord.

Funktion för snabbare laddning bortkopplad

För något år sedan aktiverade vi en ny funktion som gjorde att utrustningen på våra fordon uppdaterades direkt när du gjorde ett köp i webbutiken. Du kunde resa i stort sett direkt efter att du laddat ditt resekort. På grund av problem med just den funktionen har den stängts av tills vidare. Det tar nu därför längre tid än vanligt för våra system ombord att uppdateras med informationen om ditt köp.
Vi rekommenderar därför att du laddar ditt resekort i god tid innan du ska resa. Planerar du att resa tidigt på morgon rekommenderar vi att du laddar ditt resekort före klockan 22.00 dagen innan.

Övriga säljkanaler

Våra övriga säljkanaler fungerar som vanligt. Det innebär att du kan köpa biljetter här: