Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Nu släpps Sommarbiljetten för ungdomar

Från 1 juni finns Sommarbiljetten för barn och ungdomar. Den gäller i 30 dagar i hela länet och kostar 400 kronor.

Sommarbiljetten har tagits fram utifrån ett politiskt uppdrag. Biljetten ska ge fler barn och ungdomar möjlighet att resa i länet under sommarlovet, besöka turist- och utflyktsmål eller ta sig till/från sommarjobbet på ett hållbart sätt.

Priset för Sommarbiljetten är 400 kronor. Ordinarie pris för en 30-dagarsbiljett för ungdomar som gäller i hela länet är 845 kronor för resor under alla tider på dygnet, alternativt 765 kronor för resor som görs under lågtrafiktimmarna.

Biljetten finns för barn och ungdomar 7–19 år och gäller för obegränsat antal resor i hela länet under 30 dagar. Gäller i all trafik utom i närtrafiken.

Det går att köpa biljetten i alla ordinarie försäljningskanaler. Allra enklast köps den i appen under rubriken specialbiljetter. Säljstart för biljetten är den 1 juni och sista dag som biljetten finns tillgänglig till försäljning är den 7 augusti 2022. Biljetten aktiveras antingen direkt eller senast inom 30 dagar från köptillfället.

Om biljetten registreras på Mitt konto omfattas den av förlustgarantin.

Det är inte möjligt att låna ut biljetten i appen.