Rabatt på resor i lågtrafik

Den 14 februari utökas vårt biljettsortiment med lågtrafikbiljetter. Ett billigare alternativ när du reser på tider då det är färre resenärer ombord.

Under pandemin har trygghet och säkerhet fått ett ökat fokus i kollektivtrafiken. Samtidigt har många människor förändrat sina vardagsrutiner och resvanor. För att kunna möta samhällets krav och kundernas nya behov och förväntningar har vi lyssnat, undersökt, analyserat och lärt. Ett resultat är en rabatterad biljett för resor i lågtrafik som lanseras den 14 februari i samband med de årliga prisjusteringarna.

Lågtrafikbiljetten passar dig som kan flexa dina restider i vardagen och dig som reser på kvällar och helger. Den gäller på våra bussar, spårvagnar och tåg, vardagar klockan 08:30–15:00 och 17:00–06:30 samt hela dygnet under lördagar, söndagar och övriga helgdagar. Våra ordinarie biljetter gäller och fungerar precis som tidigare.

Alla våra vanligaste biljettyper finns med lågtrafikrabatt, förutom biljetten som köps genom att du blippar ditt betalkort ombord i stadstrafiken. När du ska köpa din lågtrafikbiljett väljer och köper du den på samma sätt som när du ska köpa en ordinarie biljett. Tänk bara på att din resa, och ditt sista byte, måste ha påbörjats inom lågtrafiktiden.

Några tips!

  • Enkelbiljett lågtrafik – håll koll på klockan! Aktivera din biljett så nära avgång som möjligt så att den är giltig även vid ett byte.
  • 24-timmarsbiljett lågtrafik – tänk på att alla dina resor under det aktuella dygnet, inklusive byten, ska påbörjas inom tidsramen för lågtrafik.
  • 30-dagarsbiljett lågtrafik – fundera på om du kan ändra dina resvanor så att lågtrafikalternativet fungerar för alla dina resor under perioden.