Alla får inte plats just nu. För att undvika trängsel måste vi minska trycket i kollektivtrafiken. Läs mer om vad du kan göra

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Movingo

– för dig som pendlar över länsgräns

Den 1 oktober lanserades Movingo – en ny periodbiljett som underlättar pendlingen för dig som reser till exempel till Stockholm, Katrineholm, Nyköping, Eskilstuna eller Västerås. Biljetten är giltig både på SJs tåg med Movingo-giltighet och i all lokaltrafik i Mälardalen som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Movingo är ett biljettsamarbete som ersätter det tidigare TiM (Trafik i Mälardalen) samt SJ:s 30-dagarsbiljett. Movingo lanseras av MÄLAB*.

SJ Regionaltåg + lokaltrafik

Movingo finns i varianterna 30 dagar, 90 dagar och ett år och gäller både på regionaltågen samt i lokaltrafiken i respektive län. Du väljer biljett efter den tågsträcka som du önskar resa på. Väljer du till exempelvis Nyköping-Norrköping så gäller biljetten på regionaltågen samt i all kollektivtrafik, förutom Närtrafiken, i Östergötland och Sörmland.

Movingo gäller inte på X2000, InterCity-tåg eller nattåg.

Biljettförsäljning

Movingo är en opersonlig biljett och kan alltså nyttjas av flera personer, dock inte samtidigt. 30-dagarsbiljetten kommer att kunna köpas i samma automater som idag säljer SJ Regional/TiM-biljetter. Den ska också säljas i SJ:s app och så småningom även via Movingos hemsida och app. Biljett för 90 dagar och 1 år kan enbart köpas i SJ:s app och på sj.se.

Rabatter

Ungdomar under 20 år reser till reducerat pris. Du som studerar med minst 75 procents studietakt kommer också omfattas av rabatt.

Kundservice

Har du frågor om Movingo eller är osäker på hur biljetten fungerar kan du alltid kontakta Movingo kundservice som har telefonnummer 0771-22 44 40. Vid övriga ärenden såsom ersättning vid försening, trafikstörning eller borttappade saker kontaktar du det trafikföretag du rest med.

Mälartåg

Den regionala tågtrafiken i Mälardalsregionen körs av SJ och har hittills gått under namnet SJ Regional. Från våren 2019 byter dock fyra av sju linjer namn till Mälartåg och får dessutom nya fina tåg.

* MÄLABs uppdrag är förvaltning och utveckling av tågtrafik i Mälardalsregionen och ägs av Stockholm läns landsting, Landstinget Västmanland, Sörmlands kollektivtrafikmyndighet, Landstinget i Uppsala län, Landstinget i Västmanland och Region Östergötland.

Mer information hittar du på movingo.se.