Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Framtidens kollektivtrafik i fokus – Östgötatrafiken söker Marknadschef

Varje vardag görs cirka 110000 resor med kollektivtrafiken i Östergötland - med pendeltåg, buss eller spårvagn. Vårt mål är tydligt - 2030 ska kollektivtrafikens andel av den motorburna trafiken i Östergötland vara 32 procent - jämfört med dagens knappa 20 procent.

Mycket är på gång i vår region, inte minst att stadstrafiken i länets två stora städer, Linköping och Norrköping, behöver utvecklas med högre framkomlighet för att möta en ökad förtätning av städerna. Stadstrafiken kommer på sikt också att påverkas av Ostlänken och nya resecentrum och vår pulsåder Östgötapendeln behöver fortsätta utvecklas att möta framtida behov. Vi har dessutom flera nya trafikavtal som bygger mycket på samverkan och incitament för målstyrning vilket även kräver förändrade arbetssätt från vår sida.

På marknadssidan sker en snabb utveckling vad gäller både tekniska möjligheter och förväntningar från våra kunder. I takt med att arbetsmarknaden utvecklas och förändras ser vi att resmönster och därmed behov hos individen förändras i motsvarande takt. På företagssidan blir hållbarhet en allt viktigare faktor och det innefattar även medarbetares resor till och från jobbet samt tjänsteresor.

Om tjänsten

Marknadsavdelningen jobbar på strategisk, taktisk och operativ nivå. I marknadsavdelnings uppdrag ingår försäljning, affärsutveckling och marknads- och försäljningskommunikation.

Som marknadschef får du en viktig roll i arbetet med att uppnå våra mål, inte minst när det gäller att bygga upp och utveckla vårt försäljningsarbete. Fokus ligger framför allt på försäljning till konsument, men avdelningen ansvarar också för försäljning till företagskunder.

Du ansvarar för marknadsföring och försäljning till en kundgrupp som omfattar alla boende i vårt län, och en försäljningsvolym på i dag 530 MSEK. Du leder marknadsavdelningen som består av sju direktrapporterande medarbetare, inklusive kommunikationschef och kundcenterchef som själva ansvarar för respektive kommunikationsgruppen och våra två kundcentra i Linköping och Norrköping. I kommunikationsgruppen ingår fem medarbetare, i våra två kundcentra ingår totalt 10 medarbetare.

Du ingår i Östgötatrafikens ledningsgrupp och rapporterar direkt till vår VD.

Låter det som en spännande utmaning, och har du den erfarenhet och personlighet som krävs för att leda, utveckla och driva marknads- och försäljningsarbetet i en samhällsviktig verksamhet som styrs av såväl affärsmässiga beslut som av långsiktiga politiska målsättningar, då är du kanske den vi söker till rollen som marknadschef!

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen kompetens inom marknad och försäljning. Du har omfattande erfarenhet av marknadschefsroller och ledning av egen personal. Som chef har du ett coachande och utvecklande ledarskap som både utmanar och stödjer dina medarbetare.

Det är meriterande med erfarenhet från branscher där marknaden utgörs av en stor bredd av såväl privatkunder som företagskunder. Du bör ha ett stort samhällsintresse, och det är meriterande men inget absolut krav att du har tidigare erfarenhet av att verka i en politiskt styrd verksamhet, eller som leverantör till verksamheter inom samhällssektorn.

Tjänsten kräver att du har vilja att påverka och utveckla, du är en ledare som tar en självklar plats i olika sammanhang och som trivs i en roll där du får möjlighet att synas i många olika sammanhang. För att lyckas bedömer vi att du behöver ha praktisk erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser, självklart med ett affärsmässigt förhållningssätt.

Du trivs med ett utåtriktat arbete och du har lätt för att samverka och bygga nätverk. Du har förmågan att lyssna och ta in andra perspektiv, och kommunicerar tydligt med fokus på mottagarens förutsättningar och behov. Du ser till helheten och är strukturerad med förmågan att prioritera och ta beslut inom ditt verksamhetsområde.

Tjänsten kräver högskoleutbildning med relevant inriktning och mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

För ytterligare information kontakta gärna vår konsult Jan Schröder på AS&B Executive, telefon 0706 – 18 11 61. Din intresseanmälan vill vi ha senast den 1 december via www.asb-executive.se