Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Förbättringar av Närtrafiken

Närtrafik finns i områden på landsbygden där det inte finns någon linjelagd busstrafik. Det är en service för både boende och besökare och trafiken startades förra sommaren. Från den 1 juni 2017 utökade vi de tider då man har möjlighet att resa.

När kan man resa?

Resor med Närtrafiken kan beställas till och från alla adresser som har mer än 2 km till närmaste hållplats. Från den 1 juni kan man resa på vardagar mellan 9.00-12.30 och 17.00-22.00 och på lördagar och söndagar mellan 9.00-17.00.

Var finns Närtrafik?

Östergötland är indelat i ett antal närtrafikområden, där det finns en eller flera så kallade närtrafikhållplatser. En sådan hållplats kan till exempel vara en plats i en tätort, med service i form av livsmedelsbutik, vårdcentral med mera. Det kan också vara en busshållplats, även utanför tätorten, där byte till buss i den vanliga linjetrafiken kan ske. 

Kan jag beställa Närtrafik?

För att ta reda på om du kan beställa Närtrafik till eller från en viss adress, samt vart du kan resa, skriver du din adress i Reseplaneraren. Om adressen finns i ett närtrafikområde visas information om Närtrafik och du kan beställa en resa. Visas ingen information om Närtrafik så finns inte adressen i ett närtrafikområde.

Du kan även använda vår interaktiva karta. Då gör du så här:

  1. Gå till vår interaktiva karta
  2. Klicka på ”Större karta”
  3. Välj Närtrafik i kartans meny
  4. Skriv in den adress du vill resa till, eller från. Om platsen du önskar resa till, eller från, ligger inom ett närtrafikområde visas området och hållplatserna i kartan. Du kan då beställa Närtrafik till den adressen
  5. För mer information kan du klicka på området. Då kan du se namnet på området
  6. Välj ”Gå till linjesida”. Där hittar du en lista (pdf) över alla hållplatser i Närtrafiken. I listan tittar du efter namnet på närtrafikområdet och vilka hållplatser du kan resa till eller från.

Exempel: I närtrafikområdet FI01 i Finspångs kommun kan man resa till Bergslagstorget, Lasarettet, Vistinge och Rejmyre kyrka.

Hur beställer jag min resa?

Ring vår beställningscentral på telefonnummer 0771- 71 10 20, senast två timmar innan du vill resa. Ju tidigare du ringer desto bättre kan vi planera resan. Du kan beställa resan upp till två veckor i förväg.