Ett nytt kort i färdtjänsten

Du som har färdtjänst får de närmaste dagarna hemskickat ett nytt kort att resa med.

Nytt biljettsystem

Den 15 juni 2020 lämnar vi vårt gamla betalsystem och går över till det nya. Det betyder att du då inte längre kan resa med ditt gamla färdtjänstkort.

Ditt nya kort är endast märkt med ”Färdtjänst” och inte med ditt namn, din adress eller annan information. Kortet är personligt. Tänk på att du ska kunna legitimera dig när du använder färdtjänstkortet. 

Byta kort

Har du ingen biljett på ditt gamla färdtjänstkort kan du byta till ditt nya kort direkt.

Har du reskassa kvar kan du använda upp den eller byta in den till en värdekod som du köper biljetter för i det nya systemet. Besök våra kundcenter i Linköping och Norrköping eller kontakta kundservice på telefon 0771-21 10 10 så hjälper vi dig.

Har du en 30-dagarsbiljett på ditt gamla kort använder du den tills perioden är slut. Nästa gång du köper biljett gör du det till ditt nya kort.

Har du en årsbiljett som du redan betalat eller betalar via autogiro flyttas din biljett automatiskt över till ditt nya kort. Du behöver inte göra något aktivt för att det ska ske. Din gamla årsbiljett på det gamla kortet gäller till och med 14 juni 2020. Den nya biljetten på det nya kortet gäller från och med den 15 juni. Du fortsätter att betala ditt autogiro fram till avtalstidens slut.

Nästa gång du köper årsbiljett kan du betala hela biljetten direkt eller välja delbetalning via faktura.

Köpa färdtjänstbiljett

Även i det nya biljettsystemet kan du betala din färdtjänstresa, enkel- och 24-timmarsbiljetter, direkt till föraren med kontanter eller betalkort. 30- och 365-dagarsbiljetter köper du här på webben, hos kundcenter och inom kort hos våra ombud.

För dig som reser ofta kan det vara billigare att köpa en 30- eller 365-dagarsbiljett än att betala för varje enskild resa.

Mer information om priser och hur du köper biljett

Allmän kollektivtrafik

Om du reser i den allmänna kollektivtrafiken ger ditt färdtjänstkort dig rätt att ha med en eller två ledsagare som reser avgiftsfritt. Vid kontroll visas färdtjänstkortet upp. Hur många ledsagare du får ha med dig står i ditt beslut från din färdtjänsthandläggare på kommunen.

Förlorat eller skadat kort

Om du förlorar ditt kort eller ditt kort skadas vänder du dig till din färdtjänsthandläggare på kommunen. Har du frågor är du alltid välkommen att ringa kundservice på 0771-21 10 10.