Tack för att du visar hänsyn. Håll avstånd till varandra och undvik trängsel. Om det är svårt att hålla avstånd på en specifik avgång så försök välja en annan avgång eller, om möjligt, välj att cykla och gå istället för att åka med kollektivtrafiken.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

East Sweden Hack 2017

East Sweden Hack är en tävling där företag och myndigheter presenterar sina öppna data för att uppmuntra till innovation. Under en helg ska olika lag/team använda sig av dessa data för att ta fram nya tjänster i ett så kallat hackaton.

Under helgen 8-10 september var det dags för den 5:e upplagan av East Sweden Hack i Linköping. 20 team tävlade genom att skapa olika innovativa lösningar. Två av dessa team använde sig av Östgötatrafikens öppna data, som finns att hitta på trafiklab.se. (Trafiklab är en community för öppen trafikdata för kollektivtrafiken i Sverige. Vem som helst kan när som helst använda sig av Trafiklab.)  

Ett av de lag som använde vår data skapade en chatt-bott avsedd för Facebook, ELVA: eLinköpings Virtual Assistant.

Denna chatt-bot kombinerar olika datakällor för att svara på frågor inom olika områden så som kollektivtrafik, hur vädret kommer att bli eller vilka event som är planerade i Linköping. En smidig lösning som inte kräver att man laddar ner någon speciell app utan det går att använda i Facebooks messenger-app.

Presentation av alla bidragen och vilka som vann går att ta del av på eastswedenhack.se.