Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Vi söker chef för avdelningen Beställningstrafik

Vi på Östgötatrafiken arbetar för att kollektivtrafiken ska vara trygg och tillgänglig för alla, oavsett ålder, funktionsvariation, eller andra särskilda behov.  

För att samordna våra resurser och arbeta mer effektivt, kommer vi under hösten dela upp vår trafikavdelning så att Beställningstrafik blir en egen avdelning. Avdelningens verksamhetsområde kommer att omfatta trafikslagen färdtjänst, sjukresor, närtrafik, skärgårdstrafik och skolskjuts. Den sammanhållande länken är att kunderna som reser i vår beställningstrafik bokar sin resa i förväg.

Vi söker nu en avdelningschef som vill vara med och driva och utveckla vår nya avdelning. Det är ett spännande och brett uppdrag som omfattar alltifrån organisationsutveckling, strategiskt arbete mot långsiktiga mål, till operativt arbete som gör att vi håller en hög kvalitet mot våra kunder.  

En förutsättning för att nå de politiska målen med beställningstrafiken är att vi tillsammans med vår ägare Region Östergötland, länets tretton kommuner, samt våra entreprenörer driver utvecklingen framåt för att ge resenärerna en trygg, pålitlig och effektiv resa.

Låter det som en spännande utmaning, och har du den erfarenhet och personlighet som krävs för att utveckla beställningstrafiken i samverkan med våra uppdragsgivare och entreprenörer? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten 

För att kunna utveckla beställningstrafiken krävs en god förmåga att bygga upp förtroende och skapa samverkan med våra uppdragsgivare, att kunna utveckla goda affärsrelationer med entreprenörerna samt att vara lyhörd inför kundernas behov.

Till din hjälp kommer du att ha 13 medarbetare som bland annat arbetar med utveckling och uppföljning av entreprenörsavtal, samverkan och uppföljning gentemot kommuner och regionen, administration och planering av resor samt hantering av kundärenden.

Uppdraget ställer krav på ett nära samarbete med övriga avdelningar inom Östgötatrafiken, där vi förutsätter ett processorienterat synsätt och ett tydligt helhetsperspektiv på vårt uppdrag. 

Som avdelningschef ingår du i bolagets ledningsgrupp och är direkt underställd Östgötatrafikens vd. 

Sammanfattningsvis har du som chef för avdelningen Beställningstrafik en central roll där du genom utvecklingen av beställningstrafiken påverkar förutsättningarna för en hållbar region. Det betyder att din insats gör stor skillnad. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor ser du till att kollektivtrafiken är ett viktigt verktyg i den regionala utvecklingen.  

Vem är du?

Vi söker dig som har en erfarenhet av arbete inom politisk styrd organisation, i en verksamhet där förståelse för att individens behov, lagkrav och samhällsekonomiska effekter måste vägas samman. Som chef har du arbetat med utredningsarbete eller beslutsfattande inom ditt verksamhetsområde och/eller varit ledare för omfattande projekt eller utredningsuppdrag inom verksamheten.

Du trivs i ledarrollen och är intresserad av att få människor och verksamheter att utvecklas. Praktisk erfarenhet av att leda förändringsarbete och organisationsutveckling är nödvändig med tanke på uppdragets omfattning och den nyetablerade avdelningen. 

Självklart har du ett intresse av kollektivtrafik och vill verka för vårt samhällsuppdrag.

Du trivs med ett utåtriktat arbete och du har lätt för att samverka och bygga nätverk. Du har förmågan att lyssna och ta in andra perspektiv, och kommunicerar tydligt med fokus på mottagarens förutsättningar och behov. Du ser till helheten och är strukturerad med förmågan att prioritera och ta beslut inom ditt verksamhetsområde.

Som chef har du ett coachande och utvecklande ledarskap som både utmanar och stödjer dina medarbetare. 

Ansökan och övrig information 

Låter det intressant? Vill du veta mer? Hör gärna av dig till Stabschef Therese Furhoff på telefonnummer 010-4340062 alternativt therese.furhoff@ostgotatrafiken.se.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Östgötatrafiken.

Skicka din ansökan till ansokan@ostgotatrafiken.se. Det aktiva arbetet med denna rekrytering kommer att påbörjas under vecka 34 2018.

Välkommen med din ansökan!