Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Köpa biljett utan app

Om du inte vill eller kan använda vår app finns det andra sätt att köpa biljett:

Med betalkort ombord

På våra express- och landsbygdsbussar och på Östgötapendeln kan du köpa biljett ombord med ditt betalkort. På stadsbussar och spårvagnar måste du ha en förköpt biljett eller förladdad reskassa.

Hos våra kundcenter och försäljningsombud

Här förköper du valfri biljett med ditt betalkort eller kontant. Biljetten får du på ett reskort eller som pappersbiljett. Den gäller då på alla våra fordon.

I Quickomat

Här kan du köpa enkel- och 24-timmarsbiljett med ditt betalkort och få det som pappersbiljett. Det går även att köpa och ladda det gamla resekortet med reskassa eller periodbiljett.

Resekort och reskassa

Resekortet laddas i förväg med reskassa/periodbiljett och används för att betala eller aktivera din resa.

Kortet kostar 20 kronor och kan köpas och laddas hos våra kundcenter, hos försäljningsombud och Quickomater samt i biljettautomater ombord på tåg. Du kan även ladda Resekortet i webbutiken.

Den lägsta summan reskassa du kan ladda är 100 kronor. Reskassan är giltig under två år från senaste laddnings- eller användningstillfället. 

Så här reser du med Resekortet

Resekortet ersätts snart med ett nytt kort

I och med att vi byter vårt biljettsystem kommer det gamla Resekortet snart att avvecklas. Resekortet ersätts i första hand av vår nya app. För dig som inte kan eller vill använda den nya appen kommer det snart ett nytt kort och en ny tjänst här på webbplatsen. Mer information om det nya kortet kommer snart.