Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Det här är Resekortet

Östgötatrafikens resekort laddas i förväg med reskassa och/eller biljetter, och används sedan när du kliver ombord för att betala eller aktivera din resa. 

Själva resekortet kostar 20 kronor och kan köpas hos våra kundcenter, försäljningsombud, i Quickomater samt i biljettautomater ombord på tåg. Där kan du även ladda det med en reskassa eller periodbiljett. 

Ditt resekort är inte personligt utan kan lånas ut till någon annan när du inte reser själv. Undantag är skolkort med läsårsbiljett som ägs av skolan, och alltså inte kan lånas ut.

Resekortet är ett "smart kort" med en egen minnesbank där informationen om din reskassa, dina periodbiljetter och dina resor sparas. Minnesbanken uppdateras varje gång du använder ditt kort, ombord på ett fordon, i en Quickomat eller hos något av våra försäljningsombud. Varje resekort har plats för max två giltiga biljetter utöver reskassa.