Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Åldersgränser och rabatter

När är man vuxen och vem räknas som senior? Vad innebär egentligen tillsammansrabatt? Håll reda på begreppen så blir det enkelt att köpa rätt biljett.

Från 1 februari: Nya rabatter för fler kundgrupper vilket också kan påverka priset. 

Vuxen

Gäller mellan 26-64 år.

Ungdom

Gäller mellan 7-25 år.

Senior

Gäller från 65 år eller om du är färdtjänstberättigad i Östergötland.

Barn

Gäller mellan 0-6 år. Upp till två barn reser utan avgift tillsammans med betalande resenär.

Tillsammansrabatt

Vid resa med två personer eller fler utgår en rabatt på 20 procent av grundpriset på enkel- och 24-timmarsbiljett för vuxen, ungdom, student och senior. Tillägg, såsom stadszonstillägg, har fasta priser och rabatteras inte. Tillsammansrabatten dras av automatiskt i samband med köpet.

Det finns ingen övre gräns för hur många som får resa på tillsammansrabatt. Är ni fler än nio personer måste ni föranmäla er resa via vår hemsida.

Student

Som student kan du resa med vår rabatterade 30-dagarsbiljett. För att resa med studentrabatt krävs att du kan visa ID och studentkort i app (Mecenatkort, STUK eller WeStudents) med studentresesymbolen (jpg).

Studentrabatten gäller för studiemedelsberättigade utbildningar på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska omfatta minst 50 procent och studietakten ska vara minst 10 veckor per termin.