Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Enkelbiljett

En enkelbiljett köper du i vår app, med ett resekort ombord eller i förväg hos ett försäljningsombud eller en Quickomat. 

I appen

Pris

  Vuxen Ungdom/Senior Tillsammans
Tätort      26 18 52
Län 75 50 150

I appen kan du köpa enkelbiljett för tätort eller län. Biljetten kan du köpa i förväg eller direkt i samband med din resa. Tänk på att alltid aktivera biljetten innan du går ombord. Priset är fast och gäller inom hela tätorten alternativt inom hela Östergötland. Tätortsbiljetten är giltig i 60 minuter och länsbiljetten i 120 minuter. 

Läs mer om hur du köper en biljett i appen

Tätort eller län?

Det finns sex städer i Östergötland där du kan köpa en enkelbiljett tätort i appen. Vilka tätorterna är ser du här.

Med reskassa eller betalkort

Pris

  Vuxen Ungdom/Senior Tillsammans
2 zoner * 26 18 52
Zontillägg 12 8 24
* En enkelbiljett gäller i 2 zoner som grund. För resa genom fler zoner tillkommer ett zontillägg.

Köper du din enkelbiljett med Resekortet eller ett betalkort så betalar du för den sträcka du vill åka. I grundavgiften ingår två zoner, därutöver betalar du extra för varje ny zon. Resekortet laddar du i förväg med reskassa som du sedan använder ombord för att betala din enkelbiljett med.

Du kan även betala med betalkort ombord i vissa delar av vår trafik eller hos något av våra försäljningsombud eller Quickomater.

Räkna ut priset i förväg

Det är möjligt att räkna ut priset i förväg genom att i den interaktiva kartan se hur många betalzoner du passerar. Du kan även söka en resa i reseplaneraren för att se priset. I den utökade information för varje reseförslag visas då priset för den aktuella resan.

En enkelbiljett köpt med reskassa i tätorten är giltig i 60 minuter. Har du köpt en enkelbiljett hos ett försäljningsombud eller i en Quickomat är biljetten giltig i 75 minuter vilket ger dig extra tid för att hinna påbörja din resa. Tänk på att du måste ha påbörjat resan eller sista bytet innan biljettens giltighet går ut.

Åldersgränser & rabatter

När är man vuxen och vem räknas som senior? Vad innebär egentligen Tillsammans? Håll reda på begreppen så blir det enkelt att köpa rätt biljett. Läs mer om våra åldersgränser och rabatter.